Herhaling Basis Bedrijfshulpverlening (BHV)
Volledig klassikaal:
Duur: 5 uur klassikaal
Deelnemers: Maximaal 12 deelnemers
Kosten: Vanaf € 119,- p.p. excl. BTW
Klassikaal + e-learning:
Duur: 4 uur klassikaal + 1 uur online
Deelnemers: Maximaal 12 deelnemers
Kosten: Vanaf € 109,- p.p. excl. BTW
Bedrijfshulpverleners (bhv'ers) zijn werkgevers of werknemers die in actie komen als er in een bedrijf iets gebeurt: iemand raakt gewond, onwel, er breekt brand uit en/of er moet ontruimd worden.
Zij nemen de eerste maatregelen om letsel en schade zo veel mogelijk te beperken en dragen daarmee bij aan de veiligheid binnen een bedrijf en het beperken van de schade.​​
Het is daarom ook belangrijk om elk jaar de stof en vaardigheden te herhalen zodat de bhv'ers goed geoefend blijven en in kunnen spelen op actuele noodsituaties.
​
Tijdens deze cursus herhaal je op een praktische en interactieve manier alle taken van een bedrijfshulpverlener:​
​
✓ Brandbestrijding
In het onderdeel brandbestrijding leer je waar je rekening mee moet houden als je een oproep krijgt omdat er brand is in jouw bedrijf. Wanneer is het verantwoord om een bluspoging te doen? In welke gevallen moet je direct starten met ontruimen? Je leert welke branden je nog kan blussen en hoe je dat moet doen. Vanzelfsprekend komen daarbij ook de gevaren bij het blussen aan bod. Je eigen veiligheid staat immers altijd voorop.
✓ Ontruiming
Bij ontruiming staat een algemene ontruimingsprocedure voor de bhv centraal. Wat moet je als bhv’er allemaal doen als er moet worden ontruimd? Ook is er aandacht voor de ontruimingsvoorzieningen en de samenwerking met externe hulpverleningsdiensten.
✓ Spoedeisende eerste hulp
Bij spoedeisende eerste hulp komt de reanimatie met gebruik van de AED aan bod. Ook wordt ingegaan op het optreden bij verslikking, shock, angina pectoris, hartinfarct, beroerte, epilepsie, suikerziekte en hersenletsel.
✓ Niet-spoedeisende eerste hulp
Bij niet-spoedeisende eerste hulp gaat het over de beoordeling en behandeling bij
niet-levensbedreigende aandoeningen. Dit kunnen onder meer wonden, oogletsels, kneuzingen, verstuikingen, breuken of brandwonden zijn.
​
Wat kun je verwachten?
E-learning - 1 uur
De e-learning bestaat uit tekst en heldere video's en wordt afgesloten met een theorietoets. De kennis kun je in je eigen tijd vanuit huis en op jouw eigen tempo opdoen.
Praktijkles - 4 uur
Op een interactieve manier worden de juiste handelingen per situatie uitgelegd en gedemonstreerd door een ervaren BHV instructeur. Tijdens de les worden er echte noodsituaties nagebootst, oefen je op reanimatiepoppen met AED en leer je op gecontroleerde wijze een kleine brand te blussen. Je oefent onder begeleiding van de instructeur, ontvangt tips & tricks en kunt al jouw vragen stellen.
Uiteraard is er maatwerk mogelijk voor bedrijfsspecifieke risico's.
De basis BHV herhalingscursus is ook te volgen zonder online gedeelte. De cursus bestaat dan uitsluitend uit een klassikale praktijkles en duurt 5 uur.
Wat ontvang je na afloop?
-
Bij goed gevolg: Certificaat BHV (1 jaar geldig)
-
NIBHV certificering mogelijk.